De amandelbloesem

Als symbool voor mijn praktijk heb ik de amandelbloesem gekozen. Dat is een bijzondere symboliek.

  • Allereerst ben ik erop gericht dat je als mens weer gaat bloeien, dat je wordt zoals je bedoeld bent.. Dat is het ideaal. Daarvan is de amandelbloesem een kleurrijk beeld.
  • Bloesem is kwetsbaar. Zonder de juiste voeding en vocht komt de boom niet tot bloei of kan hij snel verschrompelen. Dat geldt ook voor ons als mensen. Juist in kwetsbaarheid ligt onze pracht, maar dat is niet onbedreigd. Hoe kun je dan toch bloeien in droge of moeilijke tijden. Dat staat centraal in mijn praktijk.
  • Bloesem is er uiteindelijk vanwege de vrucht die eruit zal groeien. Je bent gemaakt om vrucht te dragen, voor jezelf, maar zeker niet minder voor de wereld om je heen. Daarom heb je zorg nodig en soms extra voeding of genezing. Zodat uit de bloesem ook echt vruchten voortkomen.
  • De amandelbloesem is in de bijbel een prachtig teken van hoop. Het is de eerste boom in het Midden Oosten die in het voorjaar vrucht draagt. De boom staat als het ware in de startblokken om bij de eerste zonnestralen uit te lopen en zijn bloesem te laten zien. Het is een teken van hoop dat de lente aanbreekt.