Over mij

Ik ben Heleen Reitsma-Haeck. Mijn praktijk gezonde(n) verbinding is vrucht van diverse werk- en leefervaringen. Na de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening ben ik als verpleegkundige in de gezondheidszorg gaan werken en vervolgens als casemanager dementie en teamleider/afdelingsmanager zorg. Telkens weer werd ik in mijn werk geconfronteerd met allerlei vormen van vervreemding en verlies. Dat kreeg door mijn werk als sociaal verpleegkundige in Libanon (1998-2005) een heel nieuw gezicht. Door de verandering van culturen ben ik me steeds meer gaan richten op de persoonlijke en culturele context van hulpvragen. In de studie contextuele hulpverlening kwamen al deze lijnen op een bijzondere manier samen en heb ik mijn expertise verder kunnen uitbreiden. Daarbij heb ik gezien wat de impact is van (familie)relaties op ons functioneren vandaag en op de manier waarop we de uitdagingen van het leven tegemoet treden. Dat is ook voor mijzelf helpend geweest bij de transitie van Libanon terug naar Nederland.

Met deze ervaringen loop ik graag een stukje met je op bij jouw verlieservaringen, persoonlijk of in relaties. Ik werk vanuit een christelijke levensovertuiging.

Ik ben aangesloten bij de VCW, Vereniging van Contextueel Werkers en Membercare, zorg voor missionair werkers, en ik ben BIG geregistreerd verpleegkundige.

Neem voor een vrijblijvende kennismaking gerust contact met mij op via het contactformulier.

Hier vind je mijn CV.