Werkwijze

In mijn praktijk werk ik vanuit de principes van het contextuele denken. Dat betekent kort gezegd dat we kijken hoe je context en familierelaties je hebben beïnvloed. Dat kan bewust of onbewust belemmerend zijn geweest en de reden zijn waarom je nu hulp zoekt. In mijn benadering wil ik samen met je gaan ontdekken hoe je je daarvan los kunt maken en je kunt verbinden met gezonde patronen. Dan zoeken we naar de kracht van de context. Hier kun je meer lezen over wat contextueel denken inhoudt.

Als je je aanmeldt via het contactformulier, neem ik contact met je op voor een telefonische kennismaking en intake (15 min.). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als je de keuze maakt om een traject aan te gaan, maken we een afspraak voor het eerste gesprek. Een gesprek duurt in principe een uur. Het aantal sessies hangt af van de hulpvraag en na enkele gesprekken volgt altijd een evaluatie: waar sta je, waar ga je naar toe.

Indien nodig verwijs ik door naar gespecialiseerde professionele hulp (psycholoog, psychiater, huisarts..)

Mijn aanpak kent drie stappen.

  1.  Samen zoeken: Wie ben jij, wie ben ik?

Uitgangspunt is altijd jouw vraag. Ik loop tijdelijk met je op en we verkennen samen welke wegen er voor jou kunnen zijn die leiden tot nieuwe verbinding. Soms heb je voor dit proces even een gesprekspartner nodig.

2. In beweging brengen

Als je inzicht groeit, is een tweede fase het ontdekken van en oefenen met nieuwe vormen van omgaan en gedrag. Ik help je om met kracht en vertrouwen een eigen koers uit te zetten.

3. Verbinden met jezelf en met anderen.

Het doel van onze weg samen is dat jij nieuwe verbinding vindt met jezelf en zo ook met anderen in je levenscontext. In deze fase ga je de koers die je hebt uitgezet verder in praktijk brengen. Zo kun je gezond weer gezonden worden,

(Zie algemene voorwaarden)(Geheimhouding, AVG)

Klik hier als je contact wilt opnemen of je wilt aanmelden